Over mij

Wie ben ik? Ik ben Milka Hut, 36 jaar oud. Samen met mijn vriend heb ik 2 prachtige dochters.
In 2008 heb ik de opleiding HBO Pedagogiek afgerond aan de HAN in Nijmegen. Ik vond het een hele leuke opleiding, die goed bij mij paste.

Vanaf het begin dat ik aan mijn werkende leven begon, heb ik met kinderen en jongeren gewerkt. Maar ook met volwassenen of gehele gezinnen met een hulpvraag.
 
In 2018 en 2020/ 2021 heb ik opleidingen gedaan bij Centrum Voor Systemisch werk, bij Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel en bij Groepsgeluk om mij te scholen in het werken met opstellingen.

Bij mijn eerste baan leerde ik niet alleen luisteren naar de hulpvraag die gesteld werd door de cliënt, maar ik heb daar ook leren luisteren naar de vraag achter de vraag. Tussen de regels door wordt namelijk ook veel gezegd. 


Hierna ben ik gaan werken als gezinscoach, en heb ik met gezinnen, ouders en kinderen gewerkt. Met name bij gezinnen thuis waar lichte tot zware opvoedproblematieken speelden. Of kinderen met een bepaalde diagnose waarbij extra ondersteuning noodzakelijk was in de thuissituatie of op school. 


Momenteel werk ik bij een sociaal (wijk-)team, en werk ik nog steeds met kinderen en gezinnen. 
Ook werk ik met kinderen op basisscholen als jeugdconsulent, waarbij ik kinderen coach bij kleine vragen zoals faalangst, zelfvertrouwen, boosheid, slaapproblemen. Vanuit het sociaal team kan ik ook doorverwijzen naar onderzoek en diagnostiek, behandeling of opvoedondersteuning in de thuissituatie. Ik ben SKJ geregistreerd, dat betekent dat ik met kinderen mag werken omdat ik voldoe aan de wettelijke normen rondom intervisie en reflectie, werkervaring en scholingen.


Hetgeen wat ik mooi vind, is de combinatie van alles tezamen. Het werken met gezinnen, kindercoaching, het kunnen verwijzen naar zorg, maar ook daarnaast mijn eigen bedrijf in het werken met opstellingen. Heel divers, maar de basis blijft gelijk;

Het zorgen voor/ of bieden van passende ondersteuning zodat kinderen, jongeren en volwassenen weer lekker in hun vel komen.

Het ontstaan van Lotus Opstellingen

Een aantal jaar geleden, ik was denk ik een jaar of 18, ben ik voor het eerst aanwezig geweest bij familie opstellingen, waarin gewerkt werd met representanten. Ik vond het fantastisch om te zien en ervaren wat daar gebeurde. Bijna niet uit te leggen of te verklaren… Ik was zo onder de indruk, dat ik me bedacht dat het wel heel leuk zou zijn als ik hier later zelf iets mee zou gaan doen. Hierna leefde ik mijn leven verder, volgde ik mijn opleiding, ging samenwonen, kocht daarna een huis en inmiddels heb ik een gezin. En gaandeweg zijn de opstellingen wat naar de achtergrond verdwenen.

In 2018 heb ik mij opgegeven op een interne scholing bij mijn toenmalige werkgever. De cursus heette ‘systemisch begeleiden’. Systemisch begeleiden bleek ook te maken te hebben met opstellingen. In deze cursus hebben we ons vooral gericht op tafelopstellingen. Een manier om familieopstellingen uit te voeren, met poppetjes op tafel. Ik werd weer helemaal gegrepen door deze manier van werken… En toch bleef er nog iets knagen. Ik vond dat ik nog te weinig hou-vast en know-how had, ik wist niet écht wat ik aan het doen was. Ik heb de cursus afgerond, ben er in gedachten mee rond blijven lopen, maar deed er nog weinig mee.

In 2020 kwamen de opstellingen wéér op mijn pad… Er bleek zelfs een opleiding te zijn in mijn eigen dorp. En wéér werd ik er door gegrepen… 
Nu met meer methoden en modules, een verdiepingsslag op wat ik al wist. Ik word er niet alleen enthousiast van, ik krijg er ook heel veel energie van! En dat gun ik jou ook!

Ik wilde hier heel graag mee verder! En dat ben ik dus doen…

Visie en missie

Mijn visie is dat ieder mens handelt vanuit goede bedoelingen en zijn leven lang leert. 

In de jeugd worden de bouwstenen gelegd voor degene die je als volwassene wordt. Dat betekent niet dat je altijd alleen krachten opbouwt in je jeugd, soms neem je ook lasten mee. De manieren die je leert om hiermee om te gaan, kunnen helpend zijn op het moment dat je jong bent, om met deze problemen/ lasten om te gaan. Maar later kunnen die manieren belemmerend zijn. 
En mogelijk zijn de lasten die je ervaart niet eens je eigen lasten, maar een last die doorgegeven wordt door eerdere generaties; ouders of grootouders, of nog verder daarvoor. Patronen, en methoden die niet meer dienend zijn en die belemmerend werken, daar kunnen we naar gaan kijken. En eventueel teruggeven naar 'daar waar het hoort'.

Het voelt als mijn missie om kinderen en volwassenen te coachen, door middel van inzichten,  

het ontdekken van de oorzaak, het doorbreken van patronen, om de gewenste situatie te kunnen gaan bereiken.  Zodat er rust mag ontstaan. En middels Acces Bars kan die rust ook in je lijf geïntegreerd worden. 

Het is ook mijn missie om opstellingen begrijpelijk, laagdrempelig en toegankelijk te maken 
voor iedereen.